2014. november 15., szombat

Secret Keeper - A titokgazda

A Fidelius bűbáj egy kifejezetten régi bűbáj, de mai napig használatos. A bűbáj segítségével információt lehet elrejteni egy élő személyben. Onnantól fogva, bármennyien is tudtak eddig a dologról, a kiválasztott, azaz a titokgazda lesz az egyetlen, aki képes felfedni ezt a védett információt mások előtt. Akivel a titokgazda megosztja ezt rejtett információt, azt kötni fogja a Fidelius bűbáj, és képtelen lesz továbbadni a titkot.

Azonban Fidelius bűbájnak is megvannak a gyengeségei. Ha a titokgazda úgy akarja, bármikor meg tudja osztani az információt másokkal (de a titkot nem lehet kikényszeríteni, kivarázsolni vagy kínzás útján megszerezni egy olyan titokgazdától, aki nem akarja megosztani azt; csak önként lehet átadni). Ha a titokgazda meghal, mindenki, akivel megosztotta az információt, maga is titokgazdává válik - és közöttük lehet olyan, aki meg akarja majd osztani a titkot.

Általánosságban véve, titokgazdának lenni veszélyes pozíció. Ez egy olyan komoly és összekötő bűbáj, amit senki sem vehet félvállról. De annak ellenére, hogy a titkot csak önként lehet kiadni, az Imperio vagy a Cruciatus-átok segítségével rá lehet venni a titokgazdát, hogy ossza meg az információt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése