2014. november 4., kedd

Gobstones - Köpkövek

Újdonság J.K. Rowlingtól:

A köpkövezés egy ősi varázslójáték, egyfajta golyójátékra hasonlít, de a legnagyobb különbség, hogy pontszerzéskor a győztes kő egy borzasztó illatú trutymót lövell a vesztesre. A játékosok tizenöt kis, kerek köpkővel kezdenek (a köpköveket harmincas szettekben árulják) és a győztes elnyeri a vesztes köveit. Habár leggyakrabban kőből készülnek a köpkövek (ahogy a nevük is jelzi), készülhetnek akár nemesfémekből is.

A profi köpköves játékozok nemzeti ligákban és nemzetközi tornákon mérik össze tudásukat, de ez a sport mindig is a háttérbe szorult a varázsvilágban, és sosem volt "menő" - a rajongók hajlamosak is ezt zokon venni. A köpkövezés a fiatalabb varázslók és boszorkányok körében a legnépszerűbb, de ezt általában "kinőnek" a játékból, és idősebben inkább a kviddics kezdi érdekelni őket. A Nemzeti Köpkő Egyesület többször tett kísérletet a toborzásra olyan kampányokkal, mint az "Adj még egy esélyt a köpköveknek", de elképzelhető, hogy rosszul választottak képeket a kampányhoz (a képen az akkori köpkő világbajnokot, Kevin Hopwoodot épp szemen találja egy adag trutyi).

A köpkövek kis népszerűségnek örvendenek a Roxfortban, a szórakozási lehetőségek toplistáján között megelőzi a kviddics, de még a varázslósakk is.

Annak idején Perselus Piton professzor édesanyja, Eileen Prince a Roxforti Köpkő Klub elnöke volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése