2014. június 26., csütörtök

Wand Cores - Pálca-magok

A következő leírások Mr Garrick Ollivander által legtöbbször használt pálca-magok erejéről és tulajdonságairól a saját jegyzeteiből származnak.

Karrierem elején, ahogy apámat figyeltem, amint olyan gyengébb minőségű pálca-magokkal küzd mint egy kelpi haja, elhatároztam, hogy megkeresem a legjobb magokat, és csakis azokkal fogok dolgozni, mikor eljön az én időm, hogy átvegyem a családi vállalkozást. És pontosan ezt tettem. Rengeteg kísérletezés és kutatás után arra a következtetésre jutottam, hogy csupán három olyan anyag van, amely azt a minőséget képviseli, amihez boldogan adom az Ollivander nevet: az unikornisszőr, a sárkányszívizomhúr és a főnixtoll. Mindegyik drága és ritka anyag, és mindegyiknek megvannak a saját tulajdonságai. A következő sorok a kutatásaim eredményeinek rövid összefoglalását tartalmazzák a három Páratlan Magról. Az olvasónak nem szabad elfelejtenie, hogy minden pálca egy egyedülálló kompozíció a fájával, a magjával, és a tulajdonos tapasztalataival illetve természetével együtt; ezek ellensúlyozhatják, vagy erősíthetik egymást; tehát ez csak egy általános összefoglaló egy mérhetetlenül összetett témáról.

Unikornis
Az unikornisszőr általában a legkiegyensúlyozottabb mágiát produkálja, és működésére nemigen jellemző a hullámzás vagy a leblokkolás. Az unikornisszőrt tartalmazó pálcákat a legnehezebb a Sötét Tanok felé fordítani. Ők a leghűségesebb pálcák mind közül, és rendszerint erős összeköttetésben maradnak az eredeti tulajdonosukkal, attól függetlenül, hogy az egy kiváló varázsló vagy boszorkány volt-e.
Apró hátránya az unikornisszőrnek, hogy nem vele készíthető a legerősebb pálca (habár ezt a pálca fája kompenzálhatja) és hajlamosak a búskomorságra, ha rosszul vannak kezelve; ez azt jelenti, hogy a szőr "meghalhat", és ki kell cserélni.

Sárkány
A sárkányszívizomhúrral rendelkező pálcák a legerőteljesebbek, és ezek képesek a legszínpompásabb varázslatokra. A sárkány-pálcák sokkal gyorsabban tanulnak a többinél. A hűségük megváltozhat, amennyiben elnyerik őket az eredeti mesterüktől, de mindig erősen kötődnek a jelenlegi tulajdonosukhoz.
A sárkány-pálcákat a legkönnyebb Sötétté változtatni, de maguktól sosem indulnak el ezen az úton. A három mag közül ez vonzza a legjobban a baleseteket, valamiféleképp temperamentumos lesz tőle a pálca.

Főnix
Ez a legritkább a magok között. A főnixtoll a legkülönfélébb varázslatokra képes, de sokkal tovább tart, míg ezt megmutatkozik, mint a két másik mag esetében. Ők a legkezdeményezőbbek, sőt, néha a saját szakállukra cselekednek - ez egy olyan tulajdonság, amit a varázslók és boszorkányok nem igazán szeretnek.
A főnixtoll-pálcák a legválogatósabbak amikor tulajdonost kell választani, és ez a toll származásának köszönhető - a főnix a legfüggetlenebb állat a világon. Ezeket a pálcákat a legnehezebb megszelídíteni, és a személyiségünkre formálni, a hűségüket pedig általában nehéz elnyerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése